ПРАЦЮЄМО ІЗ ЗАКОНОДАВСТВОМ

Зміни трудового законодавства: впроваджуємо разом

Нові нормативні акти, інше законодавство, з роз’ясненнями щодо дій кадровиків під час їх упровадження

 

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР

Генеральна угода — справедливий розподіл результатів праці між державою, працівниками та бізнесом

Інтерв’ю з головою Федерації професійних спілок України Григорієм ОСОВИМ

 

ГОТОВЕ РІШЕННЯ

Зміни у виробництві: переміщуємо працівника або змінюємо істотні умови праці

Часом виникають ситуації, коли за виробничої потреби необхідно змінити умови праці працівника або перемістити його на іншу виробничу дільницю. Як це зробити, розповімо у статті

 

ПРАКТИЧНЕ ДІЛОВОДСТВО

Списання бланків трудових книжок: правильно оформлюємо акт

У результаті стихійного лиха було затоплено перший поверх адміністративної будівлі, де серед інших документів зберігалися та суттєво постраждали бланки трудових книжок. Як правильно задокументувати списання цих бланків?

 

СУДОВА ПРАКТИКА

Зловживання правом: як реагувати на недобросовісність працівника

«Зловживання правом» у трудових відносинах доволі часто асоціюється безпосередньо із самим роботодавцем, його діями та бездіяльністю щодо прав працівників. Однак у цій статті розглянемо це питання з іншого боку, а саме недобросовісне зловживання найманими працівниками своїми правами

 

УРОКИ ДЛЯ ПОЧАТКІВЦІВ

Урок 3. Приймаємо на роботу сумісника

Нормативно-правова база питання, загальні положення, алгоритм дій кадровика під час оформлення на роботу сумісника

 

ГАРЯЧИЙ ДОКУМЕНТ

Класифікатор професій і зміна № 5: запроваджуємо разом

Щойно внесли зміни до штатного розпису та трудових книжок у зв’язку з набранням чинності Зміни № 4 до Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», як Міністерство економічного розвитку і торгівлі України затвердило Зміну № 5 (наказ від 10 серпня 2016 року № 1328). Зміна № 5 набула чинності 15 серпня поточного року. Що ж змінилося цього разу?

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ

Виробництво консервів: які потрібні працівники?

Вересень для сільського господарства та харчової промисловості — гаряча пора. Саме час збирати й перероблювати врожай багатьох культур, зокрема, виготовляти консерви з різних овочів і фруктів. А які працівники для цього потрібні? Зрозуміло, що цей сегмент виробництва має свої особливості, а отже, й особливі вимоги для своїх працівників.

 

ЕКСПЕРТ НА ЗВ’ЯЗКУ

Навчання в інтернатурі та робочий стаж

Лікарняний лист студента-практиканта

Звільнення у зв’язку з нез’явленням на роботу впродовж тривалого періоду

Поточний ремонт закладу й заробітна плата

Щорічна грошова винагорода за сумлінну працю

 

КАДРОВИК &ОХОРОНА ПРАЦІ

Неповнолітній працівник: особливості охорони праці

Враховуючи психофізіологічні особливості організму неповнолітнього працівника, чинне законодавство захищає його від шкідливих виробничих процесів. Для цього у Кодексі законів про працю України передбачено спеціальні норми, які в комплексі створюють особливості охорони праці неповнолітніх працівників

 

НОТАТКИ КАДРОВИКА

Праця неповнолітніх: обмеження та заборона

 

ТЕКА КАДРОВИКА

Тека № 9: Норми тривалості робочого часу у 2017 році